rose - glhevoset

† 06.08.2015

Alia's Rozzello KRJ-II


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Bob Langrish

virallinen nimi Alia's Rozzello rotu, sukupuoli Fwb, tamma
syntymäaika 4.8.10 (23v. *) väri Ruunikko
säkäkorkeus 172cm omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH12-031-0568 maahantuoja / kasvattaja *lumienkuli* / Rebecca Western
koulutus ko. Grand Prix, re. 100cm sijoitukset 59 sijoitusta, 7 voittoa

Luonnekuvaus

Painotus: Kouluratsastus

Alia's Rozzello, alias Rose on hieno mutta luonteikas suomalainen puoliveritamma. Hienosta koulumenestyksestään ja hyvästä hoidettavuudestaan huolimatta tämä hevonen ei ole aivan jokaiselle soveltuva ratsu.

Perusluonteeltaan Rose on kiltti, joskin erittäin utelias tamma. Sen hoito on melko yksinkertaista, kunhan muistaa vain pysyä itse rauhallisena ja hoitaa asiat ylimääräisiä touhuamatta. Pysyy usein kohtuullisen hyvin paikallaan ihan vapaanakin, mutta toki on aina hyvä sitoa kiinni, sillä kiltteydestään huolimatta Rose on joskus hiukan höslä, ja se saattaa yhtäkkiä päättää vaihtaa vaikkapa seisomapaikkaansa ja vaeltaa karsinan toiseen päähän katselemaan maailman - tai ihan vain tallin käytävän - menoa kaltereiden välistä hoitajan edelleen putsatessa kaviota. Ei kuitenkaan kutia ja antaa aina harjata loppuun asti protestoimatta. Kaviot nostaa kiltisti ja reippaasti, ei vierasta jalkojen räpläämistä ja käyttäytyy kuin viilipytty (jollei tosiaan sitä vaeltelua lasketa mukaan), ei siis harrasta jalkojen pois kiskomista taikka hoitajaan nojailua tai muuta yhtä älyvapaata. Ei kerjää, ainakaan suoraan ihmiseltä, mutta saattaa ilmoittaa alkavasta nälänhädästään kolistelemalla ruokakippoaan kovaäänisesti. Talutus onnistuu melko hyvin, joskin tamma saattaa joskus harhautua hassun näköisestä kypärästä taikka omituisen värisestä autosta jolloin sitten kävellään loppumatka pää vinossa ja jalat toisiinsa sotkeentuen. Ei revi narua tai nyi, saati sitten yritä änkeä taluttajan edelle. Ei muutenkaan yleensä harrasta tammamaista äksyilyä, tosin jotkut päivät vain sujuvat huonommin kuin toiset, ja näinä huonoina aamuina ratsastajaa on yleensä karsinassa vastassa kiukkuisen näköinen luimistelija, jonka kanssa mikään ei sitten oikein suju. Peseminen onnistuu, joskin tamma saattaa joskus aiheuttaa melkoisia tilanteita sen yritteässä käytännössä hukuttautua pesuveteen. Nauttii suunnattomasti myöskin uittamisesta, ja onkin melkoinen uimari.

Kouluratsuna Rose on erittäin taitava, joskin vaativa ja herkkä. Tamma osaa todella paljon, vaikkakin se vaatii ratsastajaltaan melko paljon. Tamma kyllä tottelee, mutta valmistelujen on aina oltava kunnollisia ja aikaa tamman herättelemiseen sekä herkistelyyn on jaksettava käyttää melko paljon. Vauhtia ei kuitenkaan enää herättelyn jälkeen puutu, ja silloin onkin yleensä vaarana että tamma kuumuessaan alkaa kaahottamaan ja juoksee vain pää pystyssä ohjaa karkuun. Ei harrasta esimerkiksi pukittelua tai pystyyn nousemista, mutta kuumuessaan sulkee silmänsä ja korvansa ja varsinkin tuntoaistinsa ratsastajan avuilta. Tästäkin päästään yli kunnollisen täsmällisillä ja terävillä avuilla sekä vakaalla, pehmeällä kädellä ja kärsivällisyydellä. Suusta nykimistä tamma ei hyväksy lainkaan, vaan tällöin vetää herneet nenäänsä ja hyvällä tuurilla lakkaa toimimasta aivan täysin. Kaikki tämän hevosen kanssa kuitenkin onnistuu, mutta ilmaiseksi se ei anna mitään. Kaunis laukka ja ravi ja pehmeät, matkaavoittavat askeleet.

Esteillä Rose taas ei ehkä ole parhaimmillaan, vaikka se sielläkin tekee tasan sen mitä käsketään. Muuta se ei sitten teekkään... Ratsastajan on aina muistettava valmistella kaikki mahdolliset asiat hyvin ja ilmaista aikeensa selkeillä avuilla ja monilla puolipidätteillä ennen kuin on edes aihetta kuvitellakkaan hyppäävänsä yhtään mitään. Menee kuitenkin ratojakin melko moitteettomasti, kunhan vain muistaa antaa kaikki tarvittavat avut aivan oikeasta laukkatemmosta ponnistuspaikkaan asti. Tottelee kaikkia apuja moitteettomasti ja viivyttelemättä, joskin vaatii pehmeän käden ja kevyen ohjastuntuman toimiakseen. Kuumuu melko nopeasti pitkillä radoilla ja sarjaesteillä, jolloin ratsastus menee usein hutiloinniksi ja turhaksi hosumiseksi. Kunnollisella tiiviillä istunnalla ja kunnon valmisteluilla sekä pienillä ylimääräisillä tehtävillä esteiden välissä kuumumisen saa estettyä tai ainakin sitä saa lievitettyä. Hyppää nätisti tammasta siltä tuntuessa, muutoin muistuttaa lähinnä kamelia.

© minttu


Sukutaulu

i. Alia's Smith, evm. ii. Dad Bass, evm. iii. Heart of the Criminal, evm.
iie. Cassandra, evm.
ie. Suber Beauty, evm. iei. Suber Face, evm.
iee. Bottle Minjamel, evm.
e. Bad Romance, evm. ei. Butter Porrige, evm. eii. Jack vón Sandwitch, evm.
eie. Estonia Native, evm.
ee. Nicky's Marmelade, evm. eei. Stand Up, evm.
eee. Jockey's Butterfly, evm.


Sukuselvitys

Isä Alia's Smith on 175cm korkea, tummanruunikko suomalainen puoliverinen-ori, joka toimii omistajansa kouluratsastuspainotteisena kisahevosena edelleen 21-vuoden iässä. Tämä ori on erittäin arvostettu ratsu lajinsa parissa, sillä sijoituksia on kertynyt todella huima määrä ja nuoresta lähtien ja Alia's Smith on myös palkittu kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjattu ensimäisellä palkinnolla. Jälkeläisiä tällä herralla on vasta kaksi kappaletta ja mikäli omistajaan on uskominen, niin enempää ei ole tulossakaan.
Isänemä Suber Beauty oli 176cm korkea, musta suomalainen puoliverinen-tamma, joka kisasi sekä kotimaassaan Suomessa, että ympäri maailman erittäin menestyneesti kouluratsastuksessa. Vaikka varsinaisen kisaamisen aloittaminen siirtyikin 7-vuoden ikään, ei se estänyt tammaa keräämästä huimaa määrää sijoituksia nimiinsä ja niin ollen tulemasta tunnetuksi kouluratsuksi. Jälkeläisiä tämä neiti sai elämänsä aikana yhteensä kolme kappaletta.
Isänemänisä Suber Face oli 173cm korkea, musta suomalainen puoliverinen-ori, jonka painotuslajina toimi kouluratsastus ja kapasiteettia löytyi grand prix tasonkin kilpailuluokkiin. Tämä ori oli erittäin kysytty kouluratsujalostukseen ja nuorena kisaratsuna ja sen vuoksi jälkeläisiä syntyikin huimat kolmekymmentäviisi kappaletta Suber Facen elinaikana. Tämä herra kerettiin myös kantakirjata elämänsä aikana kolmannelle palkinnolle.
Isänemänemä Bottle Minjamel oli 178cm korkea, tummanruunikko, kouluratsastuspainotteinen suomalainen puoliverinen-tamma, joka kilpaili pääasiassa ympäri Eurooppaa, mutta hyvin harvoin kotimaassaan Suomessa. Sijoituksia ja voittoja kertyikin kiitettävää tahtia ja Bottle Minjamel palkittiinkin jo 10-vuotiaana kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Kun Bottle Minjamel oli 17-vuotias tuota palkintoa käytiin korottamassa vielä ensimäiselle palkinnolle.
Isänisä Dad Bass oli 173cm korkea, ruunikko ruotsalainen puoliverinen-ori, joka kilpaili kouluratsastuksessa pääasiassa kotimaassaan Ruotsissa. Dad Bass oli sekä erinomainen kouluratsu, että erittäin komea ja rodunomainen ulkonäöltään, joten tätä herraa kyseltiinkin jalostukseen eri puolille Eurooppaa ja jälkeläisiä syntyi yhteensä kolmekymmentä kappaletta, jotka kaikki ovat jatkaneet isänsä jalanjäljissä kouluratsastuksen saralla omissa kotimaissaan. Näistä jälkeläisistä ainoastaan viisi kappaletta syntyi ja asui Ruotsissa.
Isänisänemä Cassandra oli tummanruunikko, 172cm korkea ruotsalainen puoliverinen-tamma, joka toimi omistajansa yleispainotteisena kisaratsuna. Menestystä kertyi ehkä hiukan paremmin kouluratsastuksesta, mutta ei Cassandra jäänyt esteilläkään huonoksi ratsuksi. Koska tämän tamman omistaja ei kannattanut kovinkaan monissa niinsanotuissa arvonimien metsästys tilaisuuksissa käymistä, käytettiin Cassandra ainoastaan kantakirjauksessa, josta tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto.
Isänisänisä Heart of the Criminal oli ruunikko, 174cm korkea ruotsalainen puoliverinen-ori, jolla kilpailtiin vain ja ainoastaan kouluratsastuksessa. Koska menestystä tuli todella paljon ja orilla oli jo entuudestaan erittäin hyvä koulusuku oli Heart of the Criminalin omistaja omalla tavallaan todella tarkka kelle antoi oria jalostuskäyttöön. Käytännössähän tuo tarkkuus tarkoitti, että orin omistaja lainasi oriaan ainoastaan tutuilleen ja niinpä Heart of the Criminal sai elämänsä aikana ainoastaan neljä jälkeläistä jatkamaan sukuaan.

Emä Bad Romance oli 170cm korkea, ruunikko suomalainen puoliverinen-tamma, jonka elämä ei valitettavasti kestänyt kovinkaan pitkään sillä tamma menehtyi toisen varsansa varsomiseen vain 12-vuotiaana. Bad Romance kerkesi kumminkin ansaitsemaan elämänsä aikana kantakirjauksesta ensimäisen palkinnon, sekä kouluratsastuksesta sen verran paljon sijoituksia ja voittoja, että tamma palkittiin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla nuoresta iästään huolimatta. Molemat tamman varsat ovat myös jatkaneet menestyksekkäästi emänsä uraa kouluratsastuksen saralla.
Emänisä Butter Porrige oli 170cm korkea, ruunikko suomalainen puoliverinen-ori, joka toimi omistajansa harrasteratsuna, sekä hoitajansa kisaratsuna kouluratsastuksen vaativissa luokissa. Hoitajan aktiivisen kisaamisen vuoksi tämä herra keräsi menestystä kouluradoilla enemmän kuin moni muu voisi toivoa ikinä ja Butter Porrige palkittiinkin elämänsä aikana kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla. Jälkeläisiä orille ei pitänyt alunperin syntyä yhtään, mutta hoitajan toiveesta yksi varsa teetettiin.
Emänisänemä Estonia Native oli 176cm korkea, rautias suomalainen puoliverinen-tamma, joka kilpaili satunnaisesti painotuslajissaa kouluratsastuksessa, mutta joka ei ikinä mitään erityistä menestystä lajissa saavuttanut. Sijoituksia kerääntyi, mutta voittoja ei niinkään ja siksi Estonia Nativen omistaja ei ikinä tammaa raaskinut viedä edes minkäänlaisiin laatuarvosteluihin, eikä kantakirjaukseen. Varsoja teetettiin kumminkin yksi kappale, koska tamman koulupainotteinen suku katsottiin sen verran hyväksi, että sitä kannatti jatkaa.
Emänisänisä Jack vón Sandwitch oli 170cm korkea, ruunikko tanskalainen puoliverinen-ori, joka kilpaili satunnaisesti, mutta hyvällä menestyksellä kotimaassaan Tanskassa. Koska oria ei tosiaan ikinä nähty kansainvälisissä kisoissa oli ihme että ori tunnettiinkin hyvinkin laajalti koko Euroopassa kouluratsastuspiireissä. Jack vón Sandwitch oli myös hyvin kysytty kouluratsujalostukseen ympäri Euroopan ja varsoja tälle herralle syntyikin sen elämän aikana yhteensä neljäkymmentäkaksi kappaletta.
Emänemä Nicky's Marmelade oli tummanruunikko, 173cm korkea suomalainen puoliverinen-tamma joka kisasi kenttäratsastuksessa, sekä kouluratsastuksessa ihan kohtuullisella menestyksellä. Parempi menestys tuli ehkä kouluratsastuksen puolelta, mutta ei Nicky's Marmelade jäänyt todellakaan huonoksi kenttäratsastuksessakaan. Tämä neiti vietiin elämänsä aikana kokeilemaan myös onneaan kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa, josta heltisi kotiinviemisiksi kolmas palkinto.
Emänemänisä Stand Up oli tummanrautias, 174cm korkea suomalainen puoliverinen-ori, jonka painotuslaji oli virallisesti kouluratsastus, mutta jonka kanssa käytiin enemmän näyttelyissä kuin kouluratsastuskisoissa. Näyttelyissä menestystä kertyikin todella paljon ja ne kerrat jolloin Stand Up ei olisi sijoittunut BIS-kehässä jäivät hyvin harvoiksi. Tämä ori käytiin myös kantakirjaamassa ja koska Stand up tosiaan oli erittäin komea ja rodunomainen ulkonäöltään, palkittiin herra ensimäisellä palkinnolla ja täysillä pisteillä.
Emänemänemä Jockey's Butterfly oli ruunikko, 171cm korkea suomalainen puoliverinen-tamma, joka kilpaili todella ahkerasti kenttäratsastuksessa elämänsä aikana. Muutamissa koulu- ja estekisoissakin tämän tamman kanssa käytiin, mutta Jockey's Butterflylle ehdottomasti sopivin laji oli kenttäratsastus. Koska tamman suku oli hyvin sekalaisilla painotuksilla varustettuja hevosia, jotka olivat kaikki pärjänneet omissa lajeissaan kysyttiin Jockey's Butterflyitakin erittäin paljon eri painotuksisten puoliveristen jalostukseen. Jälkeläisiä tämä tamma sai loppujen lopuksi elämänsä aikana yhteensä kuusi kappaletta.

Jälkeläiset

t. GL Royal Chantara s. 05.01.13 (i. Terrace)
t. GL Lucrezia s. 11.02.13 (i. Fake Smale)
t. GL Shipshape s. 00.00.00 (i. Partyland)

Kilpailukalenteri


15.03.14 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu - 17 (5+6+6) - 42 - 20 - 10 - 3,5 = 92,5 p. / KRJ-II

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus
30.05.14 Fiktio Grand Prix, KRJ Cup 14/192
28.02.14 Kilpailukeskus Ginger Int. II, KRJ Cup 19/214
31.07.13 Privas Grand Prix, KRJ Cup 12/135
01.03.13 Shadiya Grand Prix 3/40
25.02.13 Shadiya Grand Prix 6/40
24.02.13 Team Obnoxious Grand Prix 2/40
24.02.13 B Ponies Grand Prix 2/40
23.02.13 Bairdon Grand Prix 2/30
22.02.13 B Ponies Grand Prix 2/40
22.02.13 Bairdon Grand Prix 2/40
21.02.13 B Ponies Grand Prix 2/40
21.02.13 Team Obnoxious Grand Prix 6/40
20.02.13 Team Obnoxious Grand Prix 6/40
19.02.13 Kirbera Grand Prix 5/30
19.02.13 Kirbera Grand Prix 2/30
17.02.13 Riihen ponitalli Grand Prix 2/30
16.02.13 Nonshein Grand Prix 5/30
16.02.13 Suprant Grand Prix 2/40
15.02.13 Nonshein Grand Prix 5/30
15.02.13 Team Obnoxious Grand Prix 1/30
14.02.13 Nonshein Grand Prix 1/30
14.02.13 Nonshein Grand Prix 5/30
14.02.13 Infinity Grand Prix 3/40
13.02.13 Infinity Grand Prix 1/40
12.02.13 Bairdon Grand Prix 4/40
12.02.13 Team Obnoxious Grand Prix 3/30
10.02.13 Nonshein Grand Prix 3/30
10.02.13 Harley Stud Grand Prix 2/50
08.02.13 Juksula Grand Prix 4/60
03.02.13 Eshan Grand Prix 3/40
01.02.13 Takkura Grand Prix 2/30
31.01.13 Takkura Grand Prix 3/30
30.01.13 Vorstal Grand Prix 2/30
28.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 3/30
27.01.13 Suprant Grand Prix 1/40
26.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 1/30
26.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 5/30
26.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 5/80
25.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 4/80
25.11.12 Bogart&Britanov Grand Prix 3/30
24.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 2/40
24.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 1/30
24.01.13 Jade Dressage Grand Prix 2/40
23.11.12 Bogart&Britanov Grand Prix 5/30
23.01.13 Hex Sporthorses Grand Prix 5/38
22.01.13 Jade Dressage Grand Prix 5/40
21.01.13 Hex Sporthorses Grand Prix 3/38
21.01.13 Optimal Grand Prix 1/40
21.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 4/30
21.01.13 Jade Dressage Grand Prix 4/40
20.01.13 Jade Dressage Grand Prix 4/40
19.01.13 Bogart&Britanov Grand Prix 2/30
18.01.13 Jade Dressage Grand Prix 6/40
16.01.13 Jade Dressage Grand Prix 2/40
16.01.13 Jade Dressage Grand Prix 4/40
10.01.13 Wezenlijk Grand Prix 3/18
10.01.13 Wezenlijk Grand Prix 2/18
15.07.12 kutsu VaA 4/22
03.05.12 Solo Grand Prix 2/14

Päiväkirja

17.01.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Rawana
Ratsukko oli suorittanut jo alkukäynnin kun saavuin kentälle. Pyysin ratsastajaa ottamaan voltteja, jokaiselle sivulle. Pyysin ratsastajaa ottamaan ravin ja ratsastamaan avotaivutukset pitkille aivuille ja sulkutaivutukset lyhyille sivuille. Hiukkasin ratsastajalle, että ottaisi laukan ja tekisi laukanvaihdot jokaisen sivun keskellä. Annoin ohjeeksi vaihtaa suuntaa ravissa puolirataa leikkaalla. Sanoin ratsastajalle, että toistaa avo ja aulkutaivutukset tähän suuntaan. Tässä välissä annoin luvan kävellä vapaammin ohjin. Pyysin ratsastajaa kokoamaan ohjat ja ravaamaan kierroksen. Sen jälkeen ohjeistin ottamaan laukan ja tekemään laukanvaihdot joka askeleelle aina 11 askeleen pätkissä. Se sujui tältä rataukolta oikein hyvin. Sen jälkeen sanoin ratsastajalle että ottaa laukan ja auorittaa sulkutaivutukset jokaiselle sivulle muutaman kierroksen ajan. Pyysin ratsukkoa näyttämään kentän keskellä miten piaffe sujuu. Kaikki meni hyvin ja jätin ratsukon keskenään suorittamaan loppuverryttelyn.

16.01.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Soarin
Suba lämmitteli Rosen itsenäisesti alkuun käynnissä ja kevyessä ravissa, jonka jälkeen aloitimme kootuissa askellajeissa työstämisen pienellä pääty-ympyrällä. Ensiksi pyysin ratsukkoa tekemään käynti-ravi-seis jokaisen kolmen askeleen välein, ja se herätteli tamman hyvin työntekoon. Suballa oli hyvä pehmeä käsi ja tasainen istunta. Seuraavaksi ohjeistin heitä tulemaan lyhyillä sivuilla pätkä passagea, ja pitkillä sivuilla koottua laukkaa. Nostot tulivat sujuvasti ja askel oli irtonaista. Koska tämäkään ei tuottanut suurempia ongelmia, annoin ratsukon hetken levähtää. Seuraavassa tehtävässä ohjeistin subaa tulemaan laukassa pituushalkaisijalle, jossa suoristuksen jälkeen 5 sarjavaihtoa ja sitten kootusti laukkaväistöllä takaisin uralle. Ensimmäisellä kerralla Rose ei ollut täysin hereillä ja vaihtojen väliin tuli muutama ylimääräinen askel. Väistäessä tamma puski hieman liian vahvasti lapa edellä, mutta suba korjasi sen nopeasti. Seuraavalla kerralla Rose oli paremmin tasapainossa ja sarjavaihdotkin sujuivat hyvin. Muutaman toiston jälkeen kehuin ratsukkoa ja annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn. Rosen ja suban yhteistyö on jouhevaa eikä suurempia ongelmakohtia ollut, koska suba ratsastaa pehmeästi ja pitää huolen myös kokonaiskuvaan vaikuttavista yksityiskohdista.

15.01.2014

Kouluvalmennus, valmentajana villaSukka
Suba oli jo kerennyt aloittaa ravityöskentelyn kentällä. Suban ratsu Rose liiteli upein askelin kentällä ja kuunteli tarkkaavaisesti ratsastajaansa. Aloitimme valmennuksen heti perus taivutteluilla sekä temponvaihteluilla. Suba ratsasti Rosea upean vahvasti, mutta kuitenkin huomaamattomasti. Ratsastajan kädet olivat pehmeästi paikoillaan kokoajan ja ratsukko näytti todella hyvältä. Kun ratsukko oli verrytellyt hyvin aloitettiin varsinainen työskentely. Ensimmäisenä tehtävänä oli koottua ravia E-H ja keskiravia M-B. Kootunravin alkuhetkillä Rose alkoi ottaa tukea, joten Suban tuntuma hieman heikentyi. Suba kuitenkin sai tuntuman nopeasti takaisin ja ratsun rentoutumaan. Keskiravissa tamma innostui hieman ja lähti upeaan lisättyyn raviin. Ratsukko toisti tehtävän muutaman kerran ja aloitettiin saman tien uusi tehtävä. Tehtävänä oli sulkutaivutus oikealle, ravissa. Rose kuunteli ja toimi hienosti, Suballa meni jossain vaiheessa avut sekaisin joten myös ratsu hieman sekottui. Ratsukko kokeili tehtävää uudestaan ja onnistui siinä täydellisesti. Kun nämä oli hoidettu, pari sai hetken kävellä vapain ohjin. Seuraavaksi aloitettiin laukoilla: H-M koottua laukkaa, jonka jälkeen L;ssä pysähdys, siitä ravilla eteenpäin ja B-M passagea. Ratsukko suoritui tehtävästä lähes ongelmitta, Rosen passage oli hieman töksähtähtelevää, mutta kun Suba sai hieman reippautta tammaan, alkoi näyttämään hyvältä. Seuraavaksi lähdettiin työstämään piaffea joka teki hieman ongelmia ratsukolle. Rose innostui aina liikkaa ja piaffe jäi epämuodostuneeksi hökkelykseksi tai aina hieman kesken. Suballa oli suuri työ saada tamma kuuntelemaan tarkasti ja tekemään pyydettävä. Muutaman yrityksen jälkeen, ratsukko suoritui piaffesta hienosti ja tähän oli hyvä lopettaa työskentely.

14.01.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Veera R.
Ratsukko oli maneesissa menossa jo alkukäyntejä, kun saavuin sinne. Viime valmennuksessaan ratsukko oli kuulemma mennyt koottuja askellajeja ja laukan vaihtoja, joten tällä kertaa keskityimmekin sitten temmon lisäyksiin. Annoin ratsukon mennä kunnon alkulämmittelyt ja sitten aloitimme itse valmennuksen. Pyysin teitä aluksi käynnissä ottamaan todella reippaan käynnin pitkän sivun ajaksi ja lyhyelle sivulle tultaessa siirtymään erittäin hitaaseen käyntiin. Tämän toistimme kolme kertaa ja Rose kuunteli ratsastajaa hyvin. Kun siirryimme tekemään tehtävää ravissa Rose ei meinannut hidastaa raviaan, vaan kiihdytti pikemminkin. Muutaman toiston jälkeen Rose kumminkin kuunteli ratsastajaansa jo taas paremmin ja vaihdoimme suuntaa. Teimme tähänkin suuntaan aluksi muutamaan kertaan käynnissä temmon vaihteluita ja sitten ravissa. Sitten pyysinkin ratsukkoa laukkaamaan muutamaan kertaan maneesin omaan tahtiin ympäri ja tekemään laukassakin temmon vaihteluita aina pitkällä sivulla. Rose tahtoi laukatessa innostua vähän liikaa, mutta ratsastaja sai pidettyä tamman aisoissa. Koska ratsukko oli viime valmennuksessaan harjoitellut laukanvaihtoja, pyysin heitä ottamaan muutaman laukanvaihdonkin vielä kertaukseksi. Ratsukko suoriutui tästäkin tehtävästä, vaikka Rose ei helpoimmalta ratsulta vaikuttanutkaan! Loppuverryttelyjen ajaksi autoin tammalle loimen niskaan.

11.02.2013

Kouluvalmennus, valmentajana *lumienkuli*
Tänään olikin luvassa kouluvalmennus suballe ja hänen grand prix tasoiselle ratsulleen Roselle. Suba olikin jo suorittanut alkulämmittelyt itsenäisesti, joten päästiin aloittamaan itse valmennus samantien kun ratsukko saapui maneesiin. Ajattelin ensin pyytää ratsukkoa tekemään hieman helpompia tehtäviä, jotta näkisin ensin miten ratsukko toimii yhteistyössä joten ensimäiseksi tehtäväksi annoin kokeilla ensin koottua käyntiä, siitä koottuun raviin siirtymistä ja sen jälkeen koottuun laukkaan siirtymistä. Kootut askellajit sujuivat tältä ratsukolta erinomaisesti ja en keksinyt mitään huomautettavaa niistä. Seuraavaksi pyysinkin ratsukkoa tekemään laukanvaihdon joka askeleella ja vähintään yhdeksän askeleen peräkkäistä vaihtoa. Ensimäisellä ja toisella yrittämällä laukanvaihtoja tuli ainoastaan kuusi kappaletta peräkkäin, mutta yritin kannustaa subaa kokeilemaan vielä kertaalleen ja kolmannella kerralla laukanvaihtoja tulikin vaaditut yhdeksän peräkkäin. Koska kahdella ensimäisellä kerralla laukanvaihdot eivät onnistuneet niin montaa peräkkäin kuin grand prix taso vaatii, niin pyysin ratsukkoa kokeilemaan uudelleen yhdeksää peräkkäistä laukanvaihtoa. Tällä kertaa ne onnistuivatkin jo heti ensimäisellä yrittämällä ja päästiin siirtymään loppuverryttelyihin. Loppukommenttina voisin todeta, että ratsukko toimii todella hyvin yhteistyössä, mutta vielä on hiukan hiomista joissain tehtävissä. Voisin suositella ratsukkoa harjoittelemaan kotona varsinkin laukanvaihtoja, jotta niitä tulisi kisatilanteessa tarpeeksi monta peräkkäin.

30.01.2013

Rose täytti tänään 13 vuotta. Sen kisaura jatkuu edelleen, mutta tamman tulevaisuuden suunnitelmat ovat meille selvät. Roselle on varattu kaksi oria sen seuraavien varsojen isiksi. Toinen varsoista jää minulle, toinen lähtee myyntiin. Tästäpä joku saa itselleen loistavan, gp -tason kouluratsun ja varmasti vielä menestyvän sellaisen. Rosen kisaura lähestyy loppuaan ja sen jälkeen tosiaan se siirtyy "virallisesti" jalostukseen.

28.12.2012

Rose on tiineenä oriista Terrace

20.12.2012

Roselle tehtiin oma sivu.
Rose saapui Golden League Sporthorsesiin tänään. Tallillamme sen tulevaisuus tulee sisältämään
paljon koulukisoja.
Kävijöille tiedoksi: Kirjoitan päiväkirjoihin vain tapahtumista, en tavallisista päivistä


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 04.08.2010
1 vuotta - 13.10.2010
2 vuotta - 22.12.2010
3 vuotta - 02.03.2011
4 vuotta - 11.05.2011
5 vuotta - 20.07.2011
6 vuotta - 28.09.2011
7 vuotta - 07.12.2011
8 vuotta - 15.02.2012
9 vuotta - 25.04.2012
10 vuotta - 04.07.2012
11 vuotta - 12.09.2012
12 vuotta - 21.11.2012
13 vuotta - 30.01.2013
14 vuotta - 10.04.2013
15 vuotta - 19.06.2013
16 vuotta - 28.08.2013
17 vuotta - 06.11.2013
18 vuotta - 15.01.2014
19 vuotta - 19.03.2014
20 vuotta - 28.05.2014

Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun
glhevoset