joni - glhevoset

† 10.04.2015

Long John


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Tiia Puotsaari

virallinen nimi Long John rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori
syntymäaika 11.5.11 (20v. *) väri Voikko
säkäkorkeus 161cm omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH12-011-0435 kasvattaja Tuntematon, Saksa
koulutus ko. HeA, re. 160cm sijoitukset 76 sijoitusta, 14 voittoa

Luonnekuvaus

Painotus: Esteratsastus

Joni on isojen luokkien estehevonen. Se herättää huomiota kilpailuissa melko erikoisen värityksensä vuoksi. Joni ei ole erityisen kookas, mutta sillä on todella suuri
hyppykapasiteetti. Joni on vahva ja helposti kuumuva hevonen, joka tarvitsee selkäänsä hyvin osaavan ratsastajan, joka tietää, mitä tekee. Joni vaatii ratsastajaltaan rauhallisuutta, täsmällisyyttä ja
kykyä hallita se vaikeammissakin tilanteissa. Jonilla on osittain etulyöntiasema kilpailuissa, sillä se on pieni, nopea ja ketterä hevonen suurten kilpatovereidensa rinnalla.
Jonilla on kuitenkin melko pitkä laukka, eli siinäkään se ei häviä suuremmille ratsuille. Ketteränä se kykenee kääntymään nopeasti ja mahtuu pienimpiinkin väleihi,
mitä ratamestarit keksivät rakentaa. Joni kuumuu todella helposti esteillä ja ratsastajan täytyy silloin kyetä ratsastamaan se turvallisesti maaliin asti.
Jonilla on melko vaikeasti säädeltävä laukka, pitkää laukkaa sillä on helppo ratsastaa ja pitkät välit sujuvat ongelmitta, mutta lyhyemmäksi Jonia on hieman vaikeampi
saada. Lyhyessä laukassa se alkaa helposti pomppimaan ja sen etupää tuntuu hyvin kevyeltä. Ratsastajan täytyy olla tarkka rytmin ja temmon kanssa ja ratsastaa mahdollisimman
tasaisesti joka välissä. Joni saattaa sählätessään välillä pudotella, mutta se ei kiellä juuri koskaan.

Joni on kisapaikoilla myös ajoittain hieman hankala hallittava. Se pomppii edestakaisin ja hermostuu pelkästä odottelusta.
Kouluakin Joni osaa mennä, mutta kuumuu hetkittäin siinäkin turhan paljon. Varsinkin lisäykset saavat sen käymään ylikierroksilla melko usein. Maastossa Jonin kanssa on
mukava käydä hieman purkamassa energiaa ja hermostuneisuutta.

Hoitaessa Joni on oikein kiltti, mutta säikkyy välillä äkkinäisiä liikkeitä. Joskus se säpsähtelee aivan yllättäen, ilman mitään erikoista syytäkään. Jonin kanssa on kuitenkin
syytä pitää ovi visusti kiinni, sillä houkutus tallin ulkopuolisesta elämästä voi joskus käydä herralle liian suureksi.


Sukutaulu

i. Forever, evm. ii. Demon III, evm. iii. Preston, evm.
iie. Paola, evm.
ie. Memory, evm. iei. Viskis, evm.
iee. Venezuela, evm.
e. Dior, evm. ei. Papillon, evm. eii. Tresor, evm.
eie. Habanera, evm.
ee. Zamela, evm. eei. Orestes, evm.
eee. Patty, evm.


Sukuselvitys

© Pöpi

i. Forever on kertakaikkiaan huomiotaherättävä ilmestys. Se oli väriltään voikko, ja kapasiteetiltaan suorastaan poikkeuksellinen. Orin kasvattajan, Adam Bergerin mukaan se on hänen paras kasvattinsa kautta aikain, paitsi luonteensa myös suorituskykynsä puolesta. Forever myytiin vuotiaana Owen Gwenille kilparatsuksi. Forever oli luonteeltaan varsin erikoinen, ottaen huomioon sen sukupuolen. Jo varsana se oli älykäs, mukava ja kiltti ihmisiä kohtaan. Kilpauransa aikana ori sijoittui lähes aina, ja esitteli lahjojaan suurkilpailuissakin. Siitokseen se siirtyi venäytettyään toisen etusensa suurissa estekilpailuissa. Tähän päivään mennessä voikko ilmestys on siittänyt uskomattomat 178 varsaa, joista noin 70 ovat voikkoja tai ruunivoikkoja. Mustanvoikkoja varsoja Foreverillä ei ole.
ii. Demon III kilpaili pääosin 150cm esteradoilla. Se ei ollut kummempi, ja pysyikin koko ikänsä kasvattajansa Marie Hermesin omistuksessa. Marie oli pieni tekijä Saksan hevospiireissä, mutta hänen tallissaan asusti muutamia hiomattomia timantteja. Demonin kilpaura alkoi tasaisissa merkeissä, mutta katkesi jalkavian vuoksi. Orin suvussa on ollut paljon loukkaantumisia, varsinkin etusissa. Demon oli musta, 170 cm korkea hannoverinhevonen, luonteeltaan tulinen mutta uskollinen omistajilleen. Se ei ollut kovinkaan suosittu jalostuksessa, mutta sai siitä huolimatta 26 varsaa, joista 11 oli oreja ja 15 tammoja. Kolme niistä osoittivat huomattavia kykyjä korkeilla esteradoilla.
iii. Preston oli aikanaan kenttäratsastuspainotteinen pienien piirien tekijä. Se vaihtoi omistajaa kolmesti, ensin kasvattajaltaan Celeste Morrisonilta kilparatsastaja Timothy Davisille. Timothyn kanssa nuori ori aloitti kilpauransa, mutta Timothy joutui pian orin oston jälkeen karsimaan hevosiaan rajulla kädellä. Preston oli yksi myydyistä hevosista. Ori siirtyi vain kuusivuotiaana Gestüt Mielenhofin jalostusorilistoille. Mielenhofin omistuksessa sillä ei enään kilpailtu, ja sen sijaan se sai vaikuttaa jalostuksessa. Talli ei ollut kovinkaan suosittu, mistä syystä oria käytettiin varsin vähän jalostuksessa. Kuollessaan luonnollisista syistä 29 vuotiaana, orilla oli 35 varsaa. Ori oli väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 167cm.
iie. Paola oli varsin sievä jalostushevonen, jolla ei pahemmin kilpailtu. Se syntyi Tanskassa, mutta myytiin vain puolivuotiaana Saksalaiselle hevostallille. Sillä kilpailtiin vain muutamia startteja harjoitusmielessä sen ollessa 6-7 vuotias. Tamma kantakirjattiin vuonna 2003 toiselle palkinnolle, minkä lisäksi se sai näyttelyistä muun muuassa muotovalio arvonimen. Paola periytti varsoilleen muun muuassa hyvää ja miellyttävää luonnetta, sekä hienoa rakennetta. Musta tamma oli korkeudeltaan 161cm pitkä. Paola kuoli ähkyn tuloksena 26 vuotiaana, 11 varsan onnellisena emänä.
ie. Memory kilpaili aktiivisesti Tina Murrayn ratsuna Englannissa usean vuoden ajan. Tamman kasvattaja, Tomas Murray antoi nuoren tammavarsan tyttärensä käyttöön, eikä omien sanojensa mukaan ole katunut sitä hetkeäkään. Tytär ja tamma sijoittuivat enemmän kuin hyvin, eikä uralla näkynyt esteitä. Memory oli säpäkkä, täysiverimäinen ja kuumuva, mutta loistava kilpahevonen. Tamman kilpaura sai tramaattisen lopun hevosen loukattua jalkansa kotiharjoituksissa. Memory siirtyi välittömästi jalostukseen, eikä ruunivoikolla tammalla enään startattu. Se kuoli 21 vuotiaana mahdollisesti jalkavamman uusiutumiseen. Tamma oli ehtinyt saada 8 jälkeläistä.
iei. Viskis oli kenttäratsastuksen saralla startannut, ruotsalainen hevonen. Luonteeltaan ori edusti tyypillistä puoliverioria; herkkää, kuumaa ja korskeaa. Orilla kilpailtiin neljän vuoden ajan, mutta valitettavasti loistavan hevosen kyvyt eivät päässeet täysin esille sen kilpaillessa Ed Lonberryn kanssa. Hevonen sijoittui keskinkertaisesti, ja lopetti kilpauransa siirtyäkseen jalostuskäyttön kolmetoista vuotiaana. Sittemmin ori sairastui kaviokuumeeseen, mutta selvisi. Valitettavasti kaviokuumeen uusiutuessa Viskis ei ollut yhtä onnekas, johtaen siihen että lupaava jalostusori kuoli vain viisitoistavuotiaana. Se ehti siittää vain viisi jälkeläistä, joita katsoessa näkee kuinka kyvykkäästä ratsusta ja periyttäjästä todella olikaan kyse.
iee. Venezuela oli kasvattajansa kantatammoja, kouluratsastuksessa tamma pärjäsi erinomaisesti, joten se astutettiin usein joko loistavilla este tai kenttäoreilla, jotta varsoille saataisiin mahdollisimman hyvät kyvyt kaikkiin lajeihin. Venezuela oli väriltään voikko, ja se periyttikin loistavien kykyjensä lisäksi väriään tuleville jälkipolville. 156cm hannoverinhevonen varsoi seitsemän varsaa, jonka jälkeen hevonen myytiin eläkekotiin nuorelle pariskunnalle. Lopulta tamma kuoli luonnollisista syistä 28 vuotiaana, kunnioitettavassa iässä.

e. Dior oli paitsi taitava hevonen, myös loistava periyttäjä. Se oli ison siittolan huipputamma, kahden upeasukuisen hyppääjälegendan vieläkin upeampi varsa, joka peri onnekkaasti kaikki vanhempiensa parhaat puolet. Siltä löytyi säpäkkyyden lisäksi myös selväpäisyyttä ja järkeä, joten ei ollut ihmekkään kun se myytiin makealla hinnalla eteenpäin lahjakkaalle kilparatsastajalle. Dior menestyi odotuksien mukaisesti, ja kliseinen fakta oli se ettei se loukkaantunut kesken kilpauraa tai muutenkaan keskeyttänyt uraansa. Se kilpaili loppuun, ja siirtyi jalostuskäyttöön 14 vuotiaana. Varsottuaan kolme laadukasta varsaa, tamman kasvattaja Elisabeth Banks teki siitä mittavan tarjouksen, tuloksena se ettö Dior palasi Banksin talliin varsomaan loput viisi hienoa ja tarkkaan harkittua varsaa. Yksi niistä lähti kenttää kilpailemaan, kaksi jäi Banksille, ja kaksi myytiin estekilpaileviin koteihin. Toinen niistä oli Long John.
ei. Papillon oli tyttärensä tapaan erinomainen periyttäjä. Se oli valitettavasti hiukan ilkeämpi luonteeltaan, oria leimattiin niin tappajahirviöksi kuin pikkutyttöjensyöjäksi. Se oli kuitenkin lievää liioittelua, sillä vaikka ori oli varsin tempperamenttinen, se oli varsinkin taitavalla käsittelijällä oiva kilparatsu. Papillon voitti useita suurkilpailuja kasvattajansa Adam LeBlancon seurassa, niittäen kunniaa ja mainetta puoliveristen kasvattajien seurassa. Papillon oli uransa päätyttyään haluttu siitosori, joten sille syntyikin 89 varsaa. LeBlancon tiukassa valvonnassa jokainen varsa päätyi tavalla tai toisella joko periyttämään taitojaan eteenpäin, tai kilpailemaan niiden avulla kansallisen tason esteillä.
eii. Tresor oli pääosin pienempien piirien tuntema jalostusori, musta hevonen joka voitti kaikki ennakkosuosikit yhdellä rysäyksellä. Tresorin suku ei ole kovinkaan tunnettu, mutta lahjoja siltä löytyi senkin edestä. On valitettavaa ettei sen omistaja Marianne Landberg ollut kiinnostunut orinsa markkinoimisesta ulkopuolisille, sillä lopulta ori siitti vain ja ainoastaan 9 varsaa. Tresor oli hyväluontoinen mutta tarpeeksi kipakka voittaakseen kovimmatkin vastustajat, joten se periytti harvoille jälkeläisilleen upeaa suorituskykyään. Näin jopa 170cm korkeasta orista tuli kuolemansa jälkeen tunnettu ja arvostettu myös suuremmissa piireissä. Ori menehtyi luonnollisista syistä kotilaitumellaan 26 vuotiaana.
eie. Habanera oli tumma ja tulinen tamma maustettuna aimoannoksella taitoa ja potenttiaalia. Esteratsastuksen lisäksi Habanera nähtiin myös useissa näyttelyissä, joissa se sai paljon mainetta ja kunniaa. Tamma oli rakenteellisesti erinomainen, joten se kantakirjattiin 7-vuotiaana ykköspalkinnolle. Hiukan vanhempana lopetettuaan kilpauransa Habanera kiersi vain erillaisia shownäyttelyitä ja rotuarvosteluja, joten se opittiin tuntemaan loistavana näyttelyhevosena. Habanera varsoi 6 varsaa, neljä oria ja kaksi tammavarsaa, joille se periytti vahvasti taitonsa, rakenteensa ja varsinkin pippurisen luonteensa. Habanera menehtyi vanhuuteen kunnioitettavassa 31 vuoden iässä.
ee. Zamelan suvussa oli erittäin kiintoisia nimiä, joten ei ollut ihme että Ameksi kutsuttu tamma kilpaili sekä koulussa, esteillä että kentässä saavuttaen paljon. Tamma sairastui valitettavasti vakavaan ähkyyn kesken kilpauransa, jonka tuloksena rautias 167cm korkea tamma siirtyi välittömästi täysipäiväiseen jalostuskäyttöön. Zamela oli luonteeltaan varsin säyseä, kohtelias ja kaikesta kiinnostunut. Se oli koko tallin lempitamma, joten oli kamala päivä koko tallille kun se 19 vuotiaana menehtyi uusiutuneeseen ähkyyn, joka oli tällä kertaa liian voimakas hoidettavaksi. Zamela ehti varsoa kaksi todella lahjakasta varsaa ennen menehtymistään, mutta koska sen varsatuotanto oli hyvin vähäinen on kyseinen tamma harvinainen ja arvostettu nimi sukutaulussa.
eei. Orestes oli harvinainen ja hyvin kuuluisa ori mitä sukuihin tulee. Se polveutui suoraan loistavasta Aristoteles orista, mikä teki siitä arvokkaan lisän hannoverjalostukseen Saksassa. 1990-luvun lopulla Orestes vaikuttikin vahvasti täkäläiseen hannoverkantaan, toimien lähes kokonaan jalostushevosena. Vaikka orin varsoilla oli kaikki mahdollisuudet pärjätä jokaisella saralla (ori astui pääosin käyttölinjaisia ratsutammoja) vain harva niistä näkyy nykypäivänä hevosten sukutauluissa. Sen viimeisimpiin varsoihin lukeutuva Zamela, on yksi niistä harvoista. Orestes oli tummanrautias 168cm korkea hevonen, jonka luonne oli kuin herrasmiehellä ikään. Se oli loistava kumppani omistajalleen Katarina Poenikille, joten sen menehtyessä vanhuuteen 25 vuotiaana se jätti aukon myös usean ihmisen sydämmeen.
eee. Patty oli mainio käyttölinjan hannovertamma, ei mikään merkittävä rakenneruusu mutta toimiva kilpahevonen. Sen suku on täynnä palkittuja estehevosia, mikä edistää myös sen jälkeläisten jalostusarvoa huomattavasti. Kimo tamma oli toki sievä, mutta muutaman kantakirjausyrityksen tulokseksi jäi vain tiukka KTK-III, tamma meinasi jäädä palkinnoitta. Pattyn omistaja vaihtui kolmeen kertaan, sen lopullisen omistajan David Fiesenhoffin kanssa se kilpaili suurimman osan arvokilpailupalkinnoistaan. Tamma astutettiin 7, 10 ja 15 vuotiaina, viimeisellä kerralla se varsoi kaikkien yllätykseksi kaksosvarsat! Sen neljästä jälkeläisestä vain yksi oli tamma. Hevonen menehtyi lopulta jalkavaivoihin 20 vuotiaana.

Jälkeläiset

o. GL Final Destination s. 21.01.13 (e. GL Destiny)
o. Alegre's Longlegs s. 10.07.13 (e. Fame Karrie)
t. Datteln Geswell s. 01.08.13 (e. Endewell)

Kilpailukalenteri

päivämäärä kutsu ERJ luokka sijoitus
30.11.13 Pirunkorpi 160cm, ERJ Cup 2/194
30.06.13 Dark Side Trakehners 150cm, ERJ Cup 4/190
30.04.13 Dark Side Trakehners 150cm, ERJ Cup 11/244
28.02.13 Dark Side Trakehners 160cm, ERJ Cup 2/137
20.02.13 Kindergarten 160cm 3/30
14.02.13 Golden League Sporthorses 160cm 5/40
14.02.13 Bogart&Britanov 160cm 1/50
13.02.13 Bogart&Britanov 160cm 4/30
13.02.13 Bogart&Britanov 160cm 1/40
12.02.13 Bogart&Britanov 160cm 4/50
11.02.13 Bogart&Britanov 160cm 4/30
10.02.13 Bogart&Britanov 160cm 5/40
07.02.13 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
06.02.13 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
06.02.13 Cabin 21 160cm 1/30
04.02.13 Cabin 21 160cm 3/30
02.02.13 Bogart&Britanov 160cm 3/30
01.02.13 Vorstal 160cm 3/30
01.02.13 Kaylee Stables 160cm 1/30
01.02.13 Dark Side Trakehners 160cm 4/30
01.02.13 Bogart&Britanov 160cm 5/30
31.01.13 Bogart&Britanov 160cm 4/30
30.01.13 Bogart&Britanov 160cm 4/40
30.01.13 Cabin 21 160cm 4/30
30.01.13 Bogart&Britanov 160cm 4/40
30.01.13 Kaylee Stables 160cm 1/30
28.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 1/30
28.01.13 Bogart&Britanov 160cm 3/40
28.01.13 Cabin 21 160cm 5/30
28.01.13 Bogart&Britanov 160cm 3/40
28.01.13 Kaylee Stables 160cm 3/30
27.01.13 Heijastus 160cm 2/40
27.01.13 Cabin 21 160cm 4/30
26.01.13 Imbroscal 160cm 5/30
26.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 2/30
26.01.13 Cabin 21 160cm 2/30
26.01.13 Kilpailukeskus Stewart 160cm 5/40
25.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
25.01.13 Heijastus 160cm 1/40
25.01.13 Heijastus 160cm 4/40
25.01.13 Cirion Stud 160cm 3/30
25.01.13 Nonshein 160cm 3/30
24.01.13 Kilpailukeskus Stewart 160cm 2/40
23.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 1/30
23.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
23.01.13 Heijastus 160cm 4/40
23.01.13 Cirion Stud 160cm 4/30
23.01.13 Kaylee Stables 160cm 2/40
22.01.13 Underground 160cm 2/30
22.01.2013 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
22.01.13 Nonshein 160cm 5/30
21.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 4/30
21.01.13 Nonshein 160cm 4/30
21.01.13 Kaylee Stables 160cm 4/40
21.01.13 Kaylee Stables 160cm 3/40
21.01.13 Cabin 21 160cm 1/30
20.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 1/30
20.01.13 Cabin 21 160cm 2/30
18.01.13 Bogart&Britanov 160cm 5/40
18.01.13 Bogart&Britanov 160cm 5/40
18.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
18.01.13 Kilpailukeskus Stewart 160cm 3/40
18.12.12 Vitry 160cm 6/53
19.01.13 Dark Side Trakehners 160cm 4/30
19.01.13 Bogart&Britanov 160cm 1/60
18.01.13 Bogart&Britanov 160cm 4/60
18.01.13 Cabin 21 160cm 3/30
18.01.13 Cabin 21 160cm 4/30
17.01.13 Bogart&Britanov 160cm 1/60
14.01.13 Swift Stud 160cm 5/30
14.01.13 Kali Showjumpers 160cm 3/40
12.01.13 Cabin 21 160cm 4/30
09.01.13 Kilpailukeskus Stewart 160cm 1/40
08.01.13 Kali Showjumpers 160cm 1/100
04.01.13 Kaylee Stables 160cm 4/30
07.01.13 Kaylee Stables 160cm 5/30

Päiväkirja

18.08.2014

Estevalmennus, valmentajana Kiiu
Tänään tarkoituksena on keskittyä enemmän pienempiin esteisiin ja huomenna keskitytään isompiin esteisiin.. Aloititte huolellisilla alkulämmittelyillä. Aluksi teitte tehtävää, johon kuului pysähdykset. Ravasitte puomin yli, pysähdyitte puomien väliin ja jatkoitte matkaa. Joni ei pitänyt pysähdyksestä, mutta teki kuitenkin kaiken mitä suba pyysi. Aloitte tulla laukassa puomeja. Tulitte molemmista suunnista. Laitoin puomien tilalle kavaletit ja aloitte tulla niitä. Joni pomppi kavalettien yli. Laitoin teille ristikon lyhyelle sivulle ja tulitte sen. Nostin sen pystyksi ja tulitte taas sen. Se oli 70cm korkea, joka oli tosi pieni Jonille. Nostin teille pitkille sivuille 80cm korkeat okserit. Hyppäsitte niitä ja sillä aikaa laitoin parit esteet kentälle. Tulitte radan, jonka korkeus oli 80cm-90cm. Hyppäsitte sen, tavoitteena rauhallinen ja siisti rata. Laitoin teille pari esteittä, korkeutena 100cm, 110cm ja 115cm. Niiden jälkeen aloitte tehdä loppuverryttelyjä.

17.08.2014

Estevalmennus, valmentajana Kiiu
Tänään pääsitte hyppämään korkeampia esteitä, joten teitte mahdollisimman nopeat - mutta hyvät alkuverryttelyt. Hyppäsitte aluksi pari pystyä ja korkeus nousi koko ajan, nytten korkeus oli 80cm. Tein teille 90cm okserin ja tulitte sen. Hyppäsitte 115cm korkeudelle asti ja sen jälkeen aloin tehdä rataa. Hyppäsitte pari kertaa 120cm, 130cm ja 140cm korkeita esteitä. Hyppäsitte 140cm-150cm korkean radan. Hyppäsitte radan pari kertaa ja sitten laskin sitä, hyppäsitte 120cm-130cm korkean radan. Joni hyppäsi hienosti kaikkien esteiden ylitse. Pääsitte vielä hyppäämään yksittäisiä 140cm - 160cm korkeita esteitä. Hyppäsitte pari 130cm korkeaa estettä, että saisitte vielä pari hyvää hyppyä silti korkeudelta. Sen jälkeen aloitte tehdä loppuverryttelyitä.

30.01.2013

Joni täytti tänään 9 vuotta. Sen kilpailu-ura on loppunut ja Joni on siirtynyt jalostuskäyttöön. Käytämme Jonia enimmäkseen omilla tammoillamme, koska sen väri ei miellytä kaikkia. Jonilla onkin jo ensimmäinen varsa tallissamme, Final Destination, joka on aivan upea pienen orin alku. Joni kilpailee enää ERJ Cupeiss.

20.11.2012

Jonille tehtiin oma sivu.
Kävijöille tiedoksi: Kirjoitan päiväkirjoihin vain tapahtumista, en tavallisista päivistä


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 11.05.2011
1 vuotta - 20.07.2011
2 vuotta - 28.09.2011
3 vuotta - 07.12.2011
4 vuotta - 15.02.2012
5 vuotta - 25.04.2012
6 vuotta - 04.07.2012
7 vuotta - 12.09.2012
8 vuotta - 21.11.2012
9 vuotta - 30.01.2013
10 vuotta - 10.04.2013
11 vuotta - 19.06.2013
12 vuotta - 28.08.2013
13 vuotta - 06.11.2013
14 vuotta - 15.01.2014
15 vuotta - 19.03.2014
16 vuotta - 28.05.2014
17 vuotta - 06.08.2014
18 vuotta - 15.10.2014
19 vuotta - 24.12.2014
20 vuotta - 04.03.2015

Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun
glhevoset