leo - glhevoset

† 06.08.2015

Leonard VWY-II, KRJ-II, YLA2


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

virallinen nimi Leonard rotu, sukupuoli Welsh B, ori
syntymäaika 28.9.11 (20v. *) väri Punarautias
säkäkorkeus 134cm omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH12-022-0174 kasvattaja Tuntematon, Iso-Britannia
koulutus ko. VaB, re. 80cm sijoitukset 66 sijoitusta, 6 voittoa

Luonnekuvaus

Painotus: Kouluratsastus

Leo on taitava pikkuponimme, jonka ulkonäkö saa paljon katseita ja kehuja, missä ikinä liikummekin. Leo on oikein suloinen ja oikea monen pikkutytön unelmaponi.
Leo osaa koululiikkeitä askellajien kokoamisesta laukanvaihtoihin ja sitä koulutetaan koko ajan lisää. Leo on todella miellyttävä ratsastaa ja kantaa ratsastajansa
aina ylväästi. Se on hyvin hereillä aina ja varsinkin kisoissa se keskittyy täydellisesti. Leo on todella kevyt ratsastaa ja eteenpäin pyrkivä, koskaan ei tarvitse
jäädä paljoa jalalla muistuttelemaan. Leo on myös hyvin herkkä suustaan ja on tarkka sitää, ettei sitä nypitä tai kiskota liikaa.
Leolla on söpöt, sipsuttelevat askeleet, mutta niissä on melko vaikea istua. Ravin lisäys on yksi Leon bravuureista ja lisäyksen todella huomaa. Leon sipsutteleva ravi
muuttuu hetkessä täysin toiseksi, matkaavoittavaksi ja lennokkaaksi. Leo ei koskaan jännitä radalla, mutta palkintojenjako on kamalan jännä ja varsinkin se ruusuke.
Palkintojenjaossa Leo peruuttelee ja pyörii minkä kerkeää ja on sen etupääkin melko kevyt ja nousee helposti yläilmoihin. Kun kauheuksista on selvitty ja Leo pääsee
tykittämään kunniakierrokselle, on kaikki jännitys ohitse.

Leo tykkää myös hypätä ja liitelee esteiden yli melko korkealta. Ratsastajan on oltava aina hyvin mukana hypyissä tai Leo ilmaisee itseään pukittelemalla tai syöksähtämällä
vauhdikkaasti eteenpäin. Leo on todella sulavaliikkeinen ja etenee hyvässä tahdissa. Se kääntyy nopeasti ja mahtuu pienimmistäkin väleistä.
Leo on kuitenkin melko arka hyppääjä ja jos edellinen hyppy ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, on tiedossa ongelmia myös seuraavalla esteellä. Leo kieltää melko helposti,
joten sen kanssa saa olla aina hyvin tarkkana.

Hoitaessa Leo on hieman kiukkuinen. Se luimistelee ja saattaa yrittää näykkiä. Ei se mitään pahaa ole koskaan tehnyt ja lopettaa kyllä pelleilyn pian, jos vain osaa topakasti
torua sitä. Ulos vietäessä Leoa voisi verrata melkeinpä jänikseen. Se yrittää aina kävellä niin nopeasti kuin pääsee ja mahdollinen estely saa aikaan steppailua ja jos jonkinlaista
pomppimista ja poukkoilua eri suuntiin. Kun itse on rauhallinen, rauhoittuu Leokin ajan myötä. Ei sekään jaksa koko ajan olla liikkeessä ja menossa.


Sukutaulu

i. Caruso, evm. ii. Alvar, evm. iii. Arimo, evm.
iie. Kitty Cat, evm.
ie. Bubbles, evm. iei. Felix, evm.
iee. Lily, evm.
e. Catinka, evm. ei. Victor, evm. eii. Mojito, evm.
eie. Lydia, evm.
ee. Princess of China, evm. eei. Monster, evm.
eee. Lisa, evm.


Sukuselvitys

Leon isä Caruso on rautias koulupainotteinen B-sektion poni. Tällä 133cm korkealla orilla kilpaillaan Helppo A -tasoisissa luokissa ja myös hyvällä menestyksellä. Caruso on hyvätapainen pieni ori, jolta löytyy liikettä vaikka muille jakaa. Ori on omistajansa ensimmäinen kunnon kouluponi, jonka kanssa tämän taso on noussut huimasti. Caruso myytiin nykyisille omistajilleen kouluratsastuksen opetusmestarina ja sitä se todella on. Ori on tähän mennessä jättänyt jälkeensä viisi varsaa.
Isänisä Alvar oli 134cm korkea, kimo B-sektion poniori, joka valitettavasti menehtyi aikoinaan auto-onnettomuudessa. Ori oli kansallisten luokkien ruusukehai, jolla tuntui olevan kapasiteettia vaikka mihin. Alvar periytti kuudelle varsalleen upeita liikkeitä ja hieman pilkettä silmäkulmaan. Ori ehdittiin palkita kouluratsastusjaoksen toisella palkinnolla ja kantakirjata myöskin toisella palkinnolla.
Isänisänisä Arimo on leppoisia eläkepäiviään viettävä, 135cm korkea poniruuna. Tämä kimo B-sektion poni toimi Vaativan B:n kilparatsuna ja sen ura olikin melko menestyksekäs. Arimo ruunattiin 8 -vuotiaana, sillä sen omistajat kokivat orin käytöksen hieman haastavaksi. Ori ehti kuitenkin astua seitsemän tammaa ja näin Arimonkin suvun jatkuminen on taattu. Ori kilpaili aktiivisesti 15 -vuotiaaksi asti, kunnes jalkavaivat lopettivat sen kilparatsun uran. Arimo viettää eläkepäiviään Englannissa rauhallisissa maalaismaisemissa.
Isänisänemä Kitty Cat oli 133cm korkea B-sektion poni. Tämä punarautias ponitamma oli oikein etevä kouluratsu ja nappasikin vähintäänkin yhden ruusukkeen melkeinpä jokaisista kisoistaan. Kate, kuten tammaa Englannissa tavattiin kutsua, oli hyvin kiltti ja miellyttämisenhaluinen poni. Se nautti suunnatomasti kaikenlaisista hoitotoimenpiteistä ja varsinkin omistajaperheen lapset rakastivat Katen hellittelyä. Kitty Cat palkittiin vain muutama kuukausi ennen kuolemaansa kouluratsastusjaoksen toisella palkinnolla.
Leon isänemä Bubbles on hyvin sievä ja siro B-sektion ponitamma. Tamma on väritykseltään punarautias ja kääntääkin katseita kisapaikoilla siinä missä Leokin. 132cm korkea Bubbles on etevä kouluratsu ja taitaa vaikeitakin koulukiemuroita. Tämä syötävän suloinen tamma on kuitenkin käytökseltään hieman oikukas, ei lainkaan sellainen jokatytön unelmaponi, vaikka näyttääkin söpöltä. Bubbles on palkittu kouluratsastusjaoksen ensimmäisellä palkinnolla ja kantakirjattu kolmannella palkinnolla.
Orin isänemänisä Felix on hieman kärttyinen eläkeläinen, jolta korkeutta löytyy 135cm. Tällä väritykseltään rautiaalla B-sektion ponilla on todella komeat liikkeet ja upea rakenne. Ori kilpaili aikoinaan kouluratsastuksessa Helppo A -tasolla ja pärjäsikin moitteettomasti. Felix on todella miellyttävä ratsastaa, mutta sen käsiteltävyys onkin aivan omaa luokkaansa. Orin mielestä juuri mikään hoitotoimenpide ei ole kiva, tai edes siedettävä. Monesti ovat omistajat saaneet osansa Felixin hampaista tai kavioista. Ori on saanut elämänsä aikana kahdeksan jälkeläistä ja on periyttänyt näille mukavan ratsastettavuutensa lisäksi valitettavasti myös kärttyistä puoltaan.
Leon isänemänemä Lily oli loistava valinta ilkikurisen Felixin kumppaniksi. 132cm korkea Lily on oikea nallekarhu, jota voi halia ja riepotella ja tarvittaessa vaikka laittaa solmuun. Väritykseltään kimo B-sektion tamma ei ota mistään nokkiinsa ja pysyy rauhallisena, vaikka pommi räjähtäisi vieressä. Kilpakentillä Lily on kuitenkin kaikkea muuta, kuin mitä rauhallinen kotipersoonansa antoi ymmärtää. Tammasta kuoriutuu kilpakentillä kuuma ja voitonhimoinen kilparatsu, joka sopii tamman omistajille paremmin kuin hyvin. Lily on palkittu kouluratsastusjaoksen ensimmäisellä palkinnolla.

Leon emä Catinka, 134cm korkea punarautias tamma, on tällä hetkellä kilparatsun uransa huipulla. Catinka kilpailee kouluratsastuksessa Vaativan B:n tasolla yhden Ison-Britannian parhaimpien ponikouluratsastajien joukkoon kuuluvan Emily Williamsin kanssa. Ratsukko on pärjännyt mainiosti kilpailuissa niin kotimaassaan, kuin ulkomaillakin. Tamma sai ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan varsansa, Leon, melko nuorena ja ennen varsinaisen kilpailu-uransa alkua. Catinkalta voidaan kuitenkin muutamien vuosien päästä odottaa lisää hienoja kouluponivarsoja. Tämä B-sektion tamma on palkittu kouluratsastusjaoksen ensimmäisellä palkinnolla.
Emänisä Victor on 136cm korkea, rautias ori. Tämä B-sektion poni kilpailee kouluratsastuksessa Helpon A:n tasolla ja meneestyykin oikein hyvin. Orilla on hienot liikkeet ja upea rakenne, joita se periyttää jälkeläisilleen. Victor on luonteeltaan hyvin kiltti ja rauhallinen poni, jota uskaltaa hyvin käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa. Ori on jättänyt jälkeensä yhdeksän varsaa.
Leon emänisänisä Mojito oli 135cm korkea, tummanrautias ori, joka pärjäsi mainiosti niin koulu- kuin esteratsastuskilpailuissakin. Mojito oli B-sektion poni, joka on nyt jo siirynyt vihreämmille niityille laukkaamaan ikänsä vuoksi. Ori on palkittu esteratsastusjaoksen toisella ja kouluratsastusjaoksen ensimmäisellä palkinnolla. Orilla startattiin myös elämänsä aikana kahdet kenttäratsastuskilpailut, joissa se ei kuitenkaan yltänyt aivan palkinnoille asti. Mojiton suvun jatkamisesta huolehtii orin jättämät kuusi varsaa.
Emänisänemä Lydia on eläkepäiviään viettävä, hieman kärttyinen ponimuori. Tammalla on korkeutta 132cm ja väritykseltään se on kimo. Tämä B-sektion tamma pärjäsi kilparatsunuransa aikana hienosti kouluratsastuskilpailuissa ja käväisipä se kääntymässä myös näyttelykehissä, hyvin tuloksin. Tamma on käytökseltään hieman kiukkuinen ja näyttelee ärsyyntynyttä naamaansa mielellään niin ihmisille, kuin hevosillekin. Tamma on kuitenkin oikein miellyttävä ratsastaa ja omaa todella hienot liikkeet.
Emänemä Princess of China on hyvin osuvasti nimetty B-sektion poni. Tamma on käytökseltään varsinainen prinsessa, kaiken pitää tapahtua ajallaan ja juuri silloin, kun hän haluaa. Princess of China on vaaleanrautias, 133cm korkea tamma, joka on hyvin vaativa ratsu sekä hoidettava. Tamma vetä helposti herneet nenäänsä, jos jokin asia ei miellytä. Prinsessan tavoin tamma inhoaa yli kaiken kuraisia vesikelejä ja silloin ulkoilu on ponin mielestä melkeinpä mahdotonta. Princess of China on kuitenkin hyvin taitava kouluratsu, joka on palkittu kouluratsastusjaoksen toisella palkinnolla.
Leon emänemänisä Monster on oikein osuvasti nimetty, joskus jopa vaarallisen tuntuinen ori. Poni on 136cm korkea B-sektion poni, jolla kilpailtiin aikoinaan kouluratsastuksessa Vaativan B:n tasolla. Liikettä ja näyttävyyttä orilta ei puutu, mutta sen hoitaminen onkin aivan toinen lukunsa. Monster ei pidä ihmisistä lainkaan. Sille on vain yksi ihminen, jonka kanssa ori ainakin yrittää tulla toimeen, vaikka se ei aina sitä miellytäkään. Tämä pirullinenkin poni on usein hyökännyt ihmisien päälle ja sen kanssa on oltava hyvin varovainen. Kuitenkin ori oli niin taitava kouluratsu, että muutama tammanomistaja on siitä varsan itselleen halunnut.
Emänemänemä Lisa oli luonteeltaan hyvin rauhallinen ja taitava B-sektion poni. Tammalla oli korkeutta vain 132cm ja väritykseltään se oli vaaleanrautias. Tammalla kilpailtiin kouluratsastuksessa Helppoa B:tä ja se pärjäsi kilpailuissa yleensä kohtuullisen hyvin. Lisa oli kuitenkin melko laiska ratsu ja sen kanssa sai todella työskennellä niidenkin sijoitusten eteen. Näyttelyissä tamma taas on menestynyt oikein hyvin ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla.

Jälkeläiset

t. Cedion Hafaidd s. 14.01.13 (e. Fallway)
o. Llinos Rewa s. 25.01.13 (e. Biowden Sonya)
t. Prydferth Merch CC s. 21.02.13 (e. Cariad Newydd)
t. Gwalch Cryn Alis s. 01.04.13 (e. Annwyl Briallen T)
t. Juvenile Godess Sip s. 05.05.13 (e. Whitefrost's Bambi)
t. Tenerifa van de Wyonn s. 30.05.13 (e. Lesres Tiny)
t. PS. Meldie s. 08.06.13 (e. Fairy Olympian)

Kilpailukalenteri


30.05.13 VWY:n laatuarvostelu - 7 + 3,5 + 5,5 + 23 + 3 = 42p. / VWY-II
15.08.13 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu - 18 (6+6+6) - 40 - 14 - 7,5 - 8 = 87,5p. / KRJ-II
15.08.13 Yleislaatuarvostelu - 20+25+30+35 = 110p. / YLA2

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus
28.02.14 Kilpailukeskus Ginger VaB, KRJ Cup 20/404
08.02.13 Mörkövaara VaB 1/40
05.02.13 Fiktio VaB 4/40
04.02.13 Mörkövaara VaB 4/40
03.02.13 Fiktio VaB 2/40
03.02.13 Bogart&Britanov VaB 6/50
03.02.13 Suprant VaB 3/40
01.02.13 Fiktio VaB 4/40
01.02.13 Harley Stud VaB 2/50
31.01.13 Suprant VaB 3/40
31.01.13 Mörkövaara VaB 6/40
31.01.13 Fiktio VaB 4/40
30.01.13 Bogart&Britanov VaB 5/50
30.01.13 Bogart&Britanov VaB 3/50
30.01.13 Konkkaronkka VaB 4/40
29.01.13 Fiktio VaB 5/40
26.01.13 Konkkaronkka VaB 5/40
25.01.13 Konkkaronkka VaB 5/40
24.01.13 Mörkövaara VaB 2/40
24.01.13 Bogart&Britanov VaB 8/80
24.01.13 Harley Stud VaB 4/50
22.01.13 Harley Stud VaB 5/50
22.01.13 Tahti VaB 2/30
21.01.13 Jade Dressage VaB 2/40
21.01.13 Bogart&Britanov VaB 2/40
20.01.13 Jade Dressage VaB 3/40
19.01.13 Mörkövaara VaB 5/40
18.01.13 Fiktio VaB 5/40
17.01.13 Jindabyne VaB 2/40
16.01.13 Jade Dressage VaB 6/40
16.01.13 Jade Dressage VaB 6/40
15.01.13 Bogart&Britanov VaB 6/50
14.01.13 Fiktio VaB 2/40
13.01.13 Jindabyne VaB 2/40
12.01.13 Fiktio VaB 3/40
12.01.13 Fiktio VaB 2/40
12.01.13 Fiktio VaB 3/40
11.01.13 Fiktio VaB 5/40
10.01.13 Bogart&Britanov VaB 3/80
09.01.13 Bogart&Britanov VaB 7/80
09.01.13 Fiktio VaB 5/40
08.01.13 Fiktio VaB 1/40
07.01.13 Konkkaronkka VaB 5/40
päivämäärä kutsu ERJ luokka sijoitus
28.02.13 Dark Side Trakehners 80cm, ERJ Cup 2/144
31.01.13 Dark Side Trakehners 80cm, ERJ Cup 5/130
19.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 2/40
19.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 1/40
17.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 4/40
15.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 1/40
14.01.13 Moondance 80cm 2/30
13.01.13 Namer 80cm 1/26
12.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 2/40
11.01.13 Vecno Stud 80cm 2/40
11.01.13 Moondance 80cm 4/30
11.01.13 Takamaan 80cm 5/38
11.01.13 Takamaan 80cm 4/38
09.01.13 Takamaan 80cm 1/38
08.01.13 Moondance 80cm 5/30
08.01.13 Taavilan Suomenhevoset 70cm 5/31
07.01.13 Taavilan Suomenhevoset 80cm 6/37
05.01.13 Kilpailukeskus Stewart 80cm 6/40
04.01.13 Bogart&Britanov 70cm 3/50
04.01.13 Mörkövaara 80cm 5/40
04.01.13 Taavilan Suomenhevoset 80cm 2/37
02.01.13 Taavilan Suomenhevoset 70cm 2/31
02.01.13 Bogart&Britanov 70cm 6/50

Päiväkirja

22.07.2013

Kouluvalmennus, valmentajana Hanne
Terhakka welsh-ori kipitti tahdikasta ravia kentällä saapuessani valmentamaan ratsukkoa. Komea Leo ratsastajineen oli juuri lopettelemassa alkuverryttelyjä ja pääsimme siirtymään suoraan itse valmennukseen. Harjoittelisimme tänään vähän lisäyksiä ja kokoamista eri askellajeissa. Aloitimme tekemällä ensin tekemällä toiselle pitkälle sivulle avotaivutusta kootussa käynnissä ja toiselle ravisiirtymisiä. Ori oli herkän näköinen katsellessani sitä työskentelyn aikana, eikä se selvästikään sietänyt yhtään suusta nyppimistä. Avotaivutuksessa se hieman hätäili alkuun, mutta ratsastaja sai ponin hyvin kontrolliin. Teimme harjoitusta molempiin suuntiin, myös niin päin, että taivutukset tehtiin harjoitusravissa, ja toisella pitkällä sivulla tehtiin siirtymisiä käyntiin. Seuraavaksi ravasimme parin kierroksen ajan koko uraa ja jokaiselle sivulle tuli tehdä pieni voltti, jonka aikana ponia saisi helposti koottua. Kun kokoaminen sujui volteilla, muutimme harjoitusta niin että voltit poistettiin ja kokoaminen tuli tehdä kummallakin pitkällä sivulla. Leo kuunteli ratsastajaansa hienosti ja näytti suloiselta keskittyessään kovasti tehtävään. Ennen laukkaharjoitusta, pyysin ratsukkoa tulemaan muutaman kerran lävistäjän lisätyssä ravissa ja muualla uralla ravi tuli koota takaisin lyhyeksi. Poni teki aivan uskomattomat lisäykset, eikä harjoitusta tarvinut toistaa montaa kertaa. Loppuun kokosimme ja lisäsimme laukkaa suurella keskiympyrällä. Ori kuumui laukassa hieman, mutta ympyrällä pysyi ihan kontrollissa ja ratsastaja sai sitä koottuakin kivasti. Loppuun verrytteltiin rennohkossa kevyessä ravissa ja kehotin ratsastamaan Leoa pitkälle eteen ja alas, jotta se sai venyttää selkäänsä.

01.04.2013

Tänään, aprillipäivän kunniaksi syntyi Leon kolmas tammavarsa. Ori on jättänyt jälkeensä toinen toistaan upeampia varsoja, eikä Gwalch Cryn Alis ole poikkeus.
Pojan kilpahevospäivät ovat olleet jo kauan mennyttä elämää ja nykyään on keskitytty vain mainostamaan tätä hienoa ponipoikaa tammojen omistajille. Leo on vielä kuitenkin startannut KRJ- ja ERJ Cupeissa, joten ei se aivan eläkeläisen elämää vielä vietä. Kun noille upeille tytöille saadaan vielä kisatuloksia, on Leonkin aika suunnata laatuarvosteluihin.

06.03.2013

Kouluvalmennus, valmentajana Tinz.
Ratsukko oli jo verkannut kun saavuin taas jälleen kerran myöhässä paikalle. Yhteistyö pelasi eikä kokonaisuudessa näyttänyt olevan mitään vikaa. Ensimmäisenä oli tarkoitus tehdä hieman avotaivutusta molempiin suuntiin. Ratsukolla näytti vauhti kiihtyvän muutaman kerran jälkeen joka johti siihen, ettei liike ollut täysin puhdas ja oikeaoppinen, korjattuaan tämän pidettiin pieni välikäynti jossa kerroin seuraavasta tehtävästä. Tarkoituksena oli tulla samassa tempossa sulkutaivutusta ravissa molempiin suuntiin ja siirtyä sen jälkeen laukkaan ja toistaa sama harjoitus laukassa. Muutaman huomautuksen saatuaan puolipidätteistä ja asetuksista ratsukko selvästi kokosi itsensä ja sai aikaiseksi loistavat laukkasulut. Leon näyttäessä jo hieman väsymyksen merkkejä pyysin ratsukkoa tekemään vielä loppuverkan.

Leon ja ratsastajan yhteistyö pelasi hyvin. Eteenpäinpyrkimystä on hyvä olla, mutta jos liike on vaikea Leo pakenee siitä lisäämällä vauhtia. Leo tarvitsisi vielä hieman enemmän voimaa takapäähän ja se voisi helposti kisata vaativimmisakin luokissa.

05.03.2013

Kouluvalmennus, valmentajana Mariis
Koska edellisellä kerralla kyseistä ratsukkoa valmennettaessani oli kaikki mennyt niin hyvin, minulla oli kovan odotukset ratsukolta. Saavuin maneesiin ja näin energisen ponin ratsastajineen ravaamassa ympäri maneesia. Tällä kertaa oli tarkoituksena työstää enemmän Leon laukkaa; laukanvaihtoja, nostoja pysähdyksestä ja peruutuksesta, vastalaukkaa ja taivutuksia. Pyysin ratsastajaa nostamaan laukan, jatkaen normaalilla uralla. Orilla oli tänään selkeästi normaalia enemmän virtaa, eikä koottuun ja hallittuun laukkaan pääseminen tapahtunut niin nopeasti. Kun laukka saatiin pyörimään, annoin ratsukolle tehtävän: Ensimmäisen lyhyen sivun keskellä pysähdys ja suoraan laukan nosto, pitkän sivun keskellä ympyrä taivuttaen sisälle, seuraavan lyhyen sivun keskellä pysähdys, peruutus ja suoraan laukan nosto ja toisen pitkän sivun keskellä voltti taivuttaen sisälle. Aluksi Leon pysähdykset ja nostot olivat vaisuja, eikä laukasta pois ja takaisin laukkaan päästy ilman raviaskeleita. Taivutukset sujuivat hienosti ja loppua kohden myös pysähdykset alkoivat sujua. Muutaman kierroksen jälkeen pyysin ratsastajaa kääntämään pystyhalkaisijalle, tekemään laukanvaihdon ja jatkamaan toisessa suunnassa samaa tehtävää. Jouduin pariin otteeseen ratsastajalle huomauttamaan hänen käsistä, mutta muuten hän tiesi mitä teki. Kun ongelmia ei tuntunut enää olevan, pyysin ratsukkoa siirtymään vielä kahdeksikolle harjoitellen hieman laukanvaihtoja. Ensimmäisten tökerövaihtojen jälkeen, Leon oma uljas itsensä tuli esille ja päästin ratsukon tekemään loppuverryttelyjä.

04.03.2013

Kouluvalmennus, valmentajana Mariis
Saavuin maneesiin ja näin sen toisessa päädyssä ravailemmassa älyttömän suloisen poniherran ratsastajineen. Annoin ratsukon lämmitellä suht vapaasti, mutta huomauttelin silloin tällöin pienistä asioista. Kun Leo ja ratsastaja tuntuivat olleet verrytelleet, pyysin ratsastajaa ravissa jatkaen kääntämään orin isolle keskiympyrälle. Aluksi työskenneltiin vasemmassa kierroksessa. Pyysin ratsastajaa kokoamaan Leoa aluksi ravissa, muistaen asetuksen ympyrän keskustaa kohti. Leo ravasi nätisti kaula pyöreänä, selkeästi työskennellen jokaisella lihaksellaan. Kun ravi sujui, pyysin ratsukkoa siirtymään laukkaan, jatkan samassa tempossa, koottuna ja sisälle päin asetettuna. Nyt ori ei tuntunut iha yhtä pehmeältä ja hyvin asettuneelta, joten käskin ratsastajaa antamaan vähän enemmän ohjaa Leolle ja ohjaamaan sitä enemmän muulla vartalolla. Ratsastaja totteli hyvin ja sen ansiosta myös ori rentoutui. Pyysin vielä ratsukkoa vaihtamaan suunnan ja toistamaan samoja asioita oikeassa kierroksessa. Oikealle taivuttaminen tuntui luonnistuvan Leolta paljon paremmin, eikä ratsukon yhteityössä ollut paljon yhtään moitittavaa. Kehuin paljon ja annoin ratsukon tehdä itsenäisesti loppuverryttelyt.

02.03.2013

Ihana, täydellinen ponini! Leo oli tänään ihan huippuhyvä ratsastaa. Hoitaessa ori osoitti hieman mieltään kolistelemalla ja luimimalla, mutta kun pääsin ratsaille, oli meininki aivan toisenlainen. Olin päättänyt treenata Leon kanssa hieman perus avo- ja sulkutaivutuksia sekä lisäyksiä eri askellajeissa. Heti kun sain ohjaa tuntumalle, ori alkoi kulkea todella hienosti ja käytti itseään täysillä, vaikka en siltä oikeastaan mitään vielä pyytänytkään. Tämän päiväistä treeniä voisi kyllä hehkuttaa vaikka maailman tappiin asti, mutta tyydyn sanomaan, että Leo oli supermahtava! Jokaisen pienenkin pyynnön, minkä keksin vain orilta pyytää, se toteutti empimättä ja todella tyylikkäästi. Avot ja sulut sujuivat aivan nappiin kaikissa askellajeissa ja lisäyksissäkin sain tuntea, kuinka pieni poni venyi aivan äärimmilleen. Oli kyllä hyvä olo ratsastuksen jälkeen ja Leokin tuntui olevan hyvin tyytyväinen pärskiessään hikisenä ja kuolaisena, kun taputtelin sitä kaulalle. Tallissakin poika oli yllättävän rauhallinen ja rento. Tällaisia päiviä lisää, kiitos!

30.01.2013

Leo täytti tänään 7 vuotta. Sen kilpailu-ura on päättynyt upein tuloksin ja poni onkin siirtynyt jo jalostuskäyttöön. Leolla on tällä hetkellä yksi varsa toisella tallilla ja kaksi astutusta on varattu. Leolla pitäisi näillä näkymin olla siis pian jo kolme varsaa. Leo on liikkunut ahkerasti päivittäin kisauran päättymisen jälkeenkin ja aiomme osallistua sillä vielä KRJ- ja ERJ Cupeihin.

20.11.2012

Leolle tehtiin oma sivu.
Kävijöille tiedoksi: Kirjoitan päiväkirjoihin vain tapahtumista, en tavallisista päivistä


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 28.09.2011
1 vuotta - 07.12.2011
2 vuotta - 15.02.2012
3 vuotta - 25.04.2012
4 vuotta - 04.07.2012
5 vuotta - 12.09.2012
6 vuotta - 21.11.2012
7 vuotta - 30.01.2013
8 vuotta - 10.04.2013
9 vuotta - 19.06.2013
10 vuotta - 28.08.2013
11 vuotta - 06.11.2013
12 vuotta - 15.01.2014
13 vuotta - 19.03.2014
14 vuotta - 28.05.2014
15 vuotta - 06.08.2014
16 vuotta - 15.10.2014
17 vuotta - 24.12.2014
18 vuotta - 04.03.2015
19 vuotta - 13.05.2015
20 vuotta - 22.07.2015

Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun
glhevoset